Bezoek Brussel

Brussel staat bekend omdat, hier de troon van de Europese Unie bevindt, door haar geboorteplaats van de nieuwe politucus, door haar hoogtepunten en haar belangrijke vergaderingen van de wereldleiders, en de media praat erover alsof zij een individu is.

Brussel, de Europese hoofdstad, maar deze stad is veel meer dan alleen een troon. Het is een multiculturele stad in elke uithoek, haar inwoners praten gemiddeld 3 talen en vele hebben families die bestaan uit 5 nationaliteiten. Daarom wordt Brussel in het zonnetje gezet.

Als je door Europa wilt trekken, is Brussel een verplichte stop die je moet maken. Hier zijn 5 redenen voor:

– Om het beste bier van de wereld uit te proberen: Je moet naar Delirium gaan (In het centrum). Dit is een bar in mytische stijl, waar meer dan 2000 soorten bier te vinden is. Ze hebben een hele grote kaart die ´de Bijbel´ genoemd wordt.

– Het grote centrum: Het is door meerdere aanbevolen als een van de meest mooiste centra van Europa al dan niet van de wereld. Sinds de eeuw XVI staat het bekend als rijkdom, decoratief en elegant, bovendien is men er zeer gastvrij. Tijdens de zomermaanden zijn er elke avond spectaculaire lichten en muziek. Ook in de kerstperiode is het centrum magisch versierd in de kerstsfeer.

– Het Europese parlement: Constant horen we men praten over de Europese Unie maar, niet vele weten niet hoe belangrijk de organan in de commissie, het parlement, het advies, het Hogergerechtshof etc. is.

– Grote parken: Heerlijk liggen op het gras in het par na een bezoek aan de gebouwen van de Europese Unie. Dit park ligt namelijk in dezelfde wijk. Ook is er een heel groot bos in het park waar men heerlijk kan fietsen of rolschaatsen.

Natuurlijk zijn dit redenen die meegewogen kunnen worden waarom er zeker een bezoekje aan Brussel gedaan moet worden. En vergeet de Vlaamse Frieten en de belgische wafels niet! Goede reis!