De beste vakanties met uw huisdieren: Neem ze mee!

Ze houden van ons, ze achtervolgen ons, ze kunnen uren naar iets zoeken simpelweg omdat wij dat willen. Ons huisdier is er altijd voor ons. Beloon uw trouwe vriend(en) en neem ze mee op een welverdiende vakantie! In dit artikel geven wij tips en adviezen over leuke vakanties met de hond.

mascotas-cuales-si-y-cuales-no-para-tus-hijos-1.jpg
Er zijn vele mogelijkheden om te reizen met uw huisdier

In vele toeristische accommodaties is het niet toegestaan om uw huisdier mee te nemen wat een grote teleurstelling kan zijn. Muchosol biedt genoeg prachtige accommodaties die u kunt delen met uw huisdier. Bekijk enkele topaccommodaties met toegang voor je huisdier

Dit zijn enkele huisdiervriendelijke accommodaties:

 Vervoer van dieren

Dit zijn de algemene aanbevelingen voor vliegreizen met uw huisdier, maar u moet uiteraard kijken naar de regels van elk bedrijf.

  • Normaal mag er in de cabine van het vliegtuig een dier niet zwaarder wegen als 6 kilogram. Bij enkele bedrijven kan dit uitlopen tot 8 kilogram.

  • Controleer van te voren of de kooi voldoet aan de juiste afmetingen.

  • Zorg dat uw huisdier zijn/haar identificatie en vaccinatiepaspoort in orde is.

  • Blindengeleidehonden zijn meestal uitzonderlijke gevallen voor de luchtvaartmaatschappijen.

Reizen met de trein:

De reglementen zijn meestal hetzelfde als die van het vliegtuig:

–  Het gewicht is maximaal 6 kilogram
– De eigenaar is volledig verantwoordelijk en aansprakelijk voor eventuele schade van het dier.
– De dieren moeten voorzien zijn van een vaccinatiepaspoort

Reizen met de auto:

De wet staat niet toe dat dieren los vervoerd worden in auto´s wat gevaar voor u en hem kan betekenen. Als het dier groot is moet er een raster tussen u en hem zijn ter veiligheid. Dit kan gekocht worden in dierenwinkels of doe-het-zelf zaken. Kleine dieren moeten plaatsnemen in een speciale tas of stoel op de achterbank.

Tips voor vakantie met uw huisdieren

Als u eenmaal op vakantie gaat let dan op dat la Ley de Costas geen dieren toestaat op openbare stranden. Zoek ongerepte stranden en afgelegen baaien, rustige stranden waar zwemmen niet gestaan is.

Indien uw huisdier toch niet mee kan, zoek dan naar een dierenasiel. Ook is het mogelijk dat mensen zorgen voor het dier tijdens de vakantie. Zorg voor de beste keuze voor u en uw trouwe vriend!