Wat was jou beste reis tot nu toe in je leven?

Er zijn reizen die je de rest van je leven bij blijven. Dit kan een reis met je vrienden, je geliefde of alleen geweest zijn. Welke reis dit was verschilt per reizigers. Of je nou een cultuurfreak, een feestganger of wat dan ook bent. Iedereen heeft een reis die, die nooit zal vergeten.

Een reis met vrienden
Een reis naar Griekenland, Miami of Ibiza. Het gaat over een reis met vrienden, dat iedereen weleens gemaakt heeft.

Stop met beloven dat je voor altijd vrienden zult blijven. Voor de ene was het om de verjaardag te vieren, voor andere niet. Maar het was zonder twijfel de beste reis van je leven. Een onvergetelijke ervaring.

 Interrail
Als we het over Interrail hebben, moet ik gelijk aan de film ´Before Sunrise´ denken. Een middeleeuwse film waarin 2 jongeren genaamd, jude Law en Julie Delpy met een trein naar Parijs reizen. Een magische avond, maar het is maar één nacht.

De treinen hebben iets magisch, ze hebben een jaren 50 uitstraling. Het gevoel hierbij wordt versterkt door jazz muziek op de achtergrond.

De zoektocht naar ´low cost´
Altijd zijn er van die momenten dat je aan de riem moet trekken. Wanneer je met 6 of 7 mensen rond reist in een busje. Je verblijft in een huis van vrienden of je hebt vrienden in andere landen, hierbij wordt de reis meer internationaal.

Maar de enige manier om het te ervaren en te slagen in een onvergetelijke reis is door het avontuur op te zoeken. De momenten dat je in een tent in slaapt valt of op het strand na een avondje stappen. Die reizen waar je de weg kwijt raakt tussen de mooiste landschappen.

Een reis voor iedereen

De familie reisjes zijn vaak onze favoriet, samen met je neefjes en nichtjes. Er zijn van die dingen die een familie reis toch vaak de beste reis maakt.

Zal het de verplichtheid van de familie zijn¿ Die absurde en oncomfortabele situaties? Die oude herinneringen en verhalen van opa en oma? Misschien is het een combinatie van alles. De beste vakantie is die vakantie met diegene die je lief hebt…

En jij? Wat was jouw beste reis ooit? Met wie heb je deze reis gemaakt? Wat staat je nog het meeste bij van de reis?