De bergen, de oplossing voor stress

We hebben het gehad over de voordelen van de zon en de zee voor de zomer. Ben je iemand die meer van een verblijf houdt tussen de bergen?

De bergen is een perfecte plek om te verblijven voor diegene die van natuur houden. Een plek waar je oxigenen inademt zonder vervuiling van al de giftige stoffen. Een gelegenheid om even te stoppen met alle bezigheden en waar je, je beter kunt voelen.

De activiteiten in de bergen helpen bij het activeren van het lichaam, ze verbeteren je orientatie en het helpt je bij het verkrijgen van uitdagingen.

Bijvoorbeeld wandelen, is niet alleen een cardio oefening maar, het is ook heel belangrijk voor de gezondheid, al dan niet dat het een manier is om de orientatie en de capaciteit van aanpassing te verbeteren. Wanneer je gaat wandelen met een groep, kun je op een sociale manier contacten leggen, hierbij verbeter je de communicatie en verbeter je de wederzijdse ondersteuning aan elkaar. Met andere worden je leert om goed samen te werken.

Bergbeklimmen is een andere activiteit tussen de bergen. Het is bovendien heel goed voor je spieren. Er is concentratie voor nodig en je moet controle over je lichaam hebben. Klimmen is een goede manier om je coordinatie en je vetrouwen te verbeteren.

Kloofwandelingen geven ook veel veiligheid. Het helpt bij het behouden van kalmte en het wete van het voortbewegen met druk. Verbeter de capaciteit met een aantal lastigere opstakels. Het is een vermaak met een uitdaging wat je een persoonlijke tevredenheid geeft.

Er zijn ook vele creatieve bezigheden mogelijk in de bergen. De landschappen in de bergen kunnen je creativiteit omhoog laten komen en er kan een kunstenaar geboren worden. Elk deel in de bergen is anders, het is onregelmatig en elk deel heeft haar eigen mooiheid. Liefhebbers van fotograferen kunnen het landschap van de bergen zeker niet overslaan op hun toestel.

Ook is er een grote verscheidenheid aan dieren en planten in de bergen. Bekijk de dieren in stilte en leer het beste van de natuur. Het is heel stimulerend voor kinderen.

Een andere activiteit is… onderuit gezakt genieten en kijken naar de landschappen. Het is geen sport dat een relax moment geeft maar, je kunt heerlijk de dagelijkse problemen even vergeten terwijl je van de natuur geniet.

Houd je ook zo van de bergen?