Alcoceber: in de prachtige hoek van Castellón

Aan de Cota Azahar in Castellón ligt Alcossebre in de gemeente Alcalá de Chivert. Ben je hier ooit wel eens in de buurt geweest? Elk jaar zijn hier miljoenen toeristen te vinden.

Bezoek Alcoceber

Alcossebre bestaat uit een prachtige kustlijn van 10km lang waarop verschillende stranden te vinden zijn met de blauwe vlag. Vanuit het centrum van Alcossebre wordt la Playa del Cargador aanbevolen, dit strand is ideaal om sporten te beoefenen en een heerlijk dagje te genieten op het strand. Het strand is door duinen gescheiden van Playa Romana. Ook het strand de Las Fuentes met sportvelden is aantrekkelijk. Tres Playas bestaat uit drie baaien wat voor de helft gesplitst is, dit strand moet je zeker gezien hebben tijdens je vakantie in Alcoceber. Gesplitst door de rotsen bevindt playa de Manyetes, dit is een ander strand dat erg geliefd is onder de toeristen in Alcoceber.

Het is een prachtige bestemming en als je van plan bent een reis te maken naar Alcoceber appartementen zijn er verschillende dingen die je echt bekeken moet hebben.

Wat is er te doen in Alcoceber?
Het is ongelofelijk mooi om de berg op te gaan om het kasteel de Xivert te zien. Hier zijn de delen van de behoorlijke verschillen van het Arabisch en Christendom te zien. Daarnaast moet je echt een excursie naar la Casa de la Cultura gedaan hebben, in dit huis in gotische stijl zijn vele activiteiten te doen zoals, culturele activiteiten, er is een bibliotheek en een muziekschool.

Als je van de religieuze traditie en cultuur houdt of gewoon van kunst is het museum San Juan Bautista en la Torre Capanario een aanrader. Ook La Ermita Santa Lucia en San Benet zijn interessant om een keer te bezoeken zij hebben hun barok Valenciano stijl behouden, vroeger was dit een hostel voor pelgrims waar ze hun paarden konden stallen. In een ander gebied kun je de Capilla de la Virgen de los Deamparados bezichtigen. Als je hier een langere tijd kan je ook nog naar de poort gaat en naar het plein San Juan en haar put.

Bij Torre Ebí kun je genieten van de prachtige uitzichten van Delta del Ebro met een uitzicht van 500 meter over de zee. Waar je prachtige foto’s kunt maken.

Wanneer je naar Alcoceber gaat, moet je ook het eiland Columbretes bezoeken, dit vulkanen eiland bevindt zich op een mooie afgelegen plek. Vooral als je van duiken houdt is dit het perfecte gebied. De mooie bodem van de zee en de verscheidenheid aan planten.

Dit zijn maar een paar activiteiten die te beleven zijn in Alcoceber. De rest zul je zelf moeten ontdekken tijdens je bezoek.

Goede reis!