Advies voor goedkope vakanties

Reizen is een van onze passies, maar ook van vele andere. Maar voor niet iedereen is het altijd vanzelfsprekend om het te kunnen betalen, dit betekent natuurlijk niet dat de liefde voor reizen hierdoor weggaat. 

Hiervoor willen wij wat advies geven aan de hand van wat simpele trucjes, waarmee wij u helpen met het vinden van goedkopere reizen. Daarmee kun je toch reizen en genieten van een van de prachtige steden.

1. Reserveer op tijd: Vaak denken we te veel na over waar heen te gaan waardoor we het boeken uitstellen en uiteindelijk nog niks gevonden hebben. Als je bijvoorbeeld 6 tot 8 weken voor de reis boekt, is dit vaak veel goedkoper.

2. Low Cost vluchten: Ga niet je tijd verdoen door naar grote vliegtuigmaatschappijen te zoeken. Vueling, Ryanair, Transavia en veel andere bieden veel aanbiedingen en vluchten met goedkopere prijzen. Houdt ook rekening met de dag wanneer je vliegt. Vaak is op zondag veel goedkoper.

Handbaggage3. Betaal niet extra voor koffers: Als je een lange reis maakt is het niet mogelijk, maar als je maar één of twee weken op vakantie gaat, probeer dan alleen handbaggage mee te nemen. Vooral als je in een appartement blijft dat een wasmachine en een droger heeft.

4. Neem een boekje mee waar je de kosten kan opschrijven: Wanneer je alles opschrijft wat je gaat uitgeven, heb je een hulp waarmee je de bestedingen makkelijk kan controleren. Hiermee kun je precies zien waaraan je wel en niet veel kunt besteden.

5. Gratis musea: Informeer van te voren waar er gratis musea te vinden zijn. Ook kun je alvast voor kortingen kijken, zoals waar je kortingskaarten voor toeristen kunt ontvangen, kortingen voor studenten of jongeren. Ook zijn er bij betaalde musea nog weleens een aantal dagen wanneer de entree gratis is.

6. Sportieve activiteiten: Mogelijkheden voor sportieve activiteiten tijdens je vakantie, sporten tijdens de vakantie is simpel en heerlijk om van je reis te genieten. Genieten tussen de bergen, wandelen langs de kusten. Vergeet niet om een bal mee te nemen wanneer je met kinderen reist.

7. Een mobiel: Als je naar het buitenland reist en je wilt geen grote angst mee brengen wat de rekening van je telefoon is aan het einde van je vakantie, zet dan je datagegevens uit tijdens je vakantie. Hiermee voorkom je een hoge rekening van je telefoonrekening. Laad toeristische kaarten, routebeschrijvingen etc. voordat je op vakantie gaat.

8. Reis in het laagseizoen: Dit weten we allemaal, maar toch reist iedereen in vakantie periodes en i tijdens feesten. Wanneer je wilt besparen, boek dan toch een vakantie buiten de feestdagen en overbrug toch vakanties als, kerst, zomer of de meivakantie.

9. Transport: Er zit een groot verschil tussen het pakken van een taxi en het openbaar vervoer. Zoek inforrmatie op met de routes van het openbaar vervoer, voordat je portemonnee leeg raakt, doordat je een taxi moet pakken. Bovendien is het ook handig om een beetje te weten waar je bent en waar je heen moet wanneer je ergens aankomt.

10. Eet bij lokale restaurants: Maak gebruik van de tradittionele restaurants, dit is niet alleen goedkoper maar zo leer je ook de lokale cultuur en het lokale eten een beetje kennen. De truc is om te voorkomen om naar te erge toeristische attracties te gaan en het eten zal veel minder duur zijn.