Advies voor een reis naar Thailand

Misschien weet je nog niet waar je de volgende vakantie naartoe wilt. Wij laten je vandaag kennis maken met één van de mooiste en meest exotische plekken van Azië: Thailand. Een land dat alles heeft om je de hele dag te vermaken. Bovendien heeft het prachtige monumenten, stranden en bergen omringd door bossen. Daarnaast heeft het verschillende heerlijke recepten waarvan je kunt genieten terwijl je door de straten loopt. Hier zul je zeker een onvergetelijke vakantie hebben. Lees hier een aantal adviezen wanneer je naar Thailand reist.

Thailand

 1. Neem nooit grote bedragen mee in je tas
Ookal is Thailand één van de veiligste landen in Azië, dan nog kun je beter het zekere voor het onzekere nemen om je vakantie hierdoor niet te laten verpesten. Als je meer geld nodig hebt kun je altijd meer geld opnemen.

 2. De taxi ritten in de steden kunnen heel lang duren.
Daarom raden wij je aan om de Skytrain te gebruiken, dit is een metro die je snel door de steden verplaatst. Daarnaast kun je de steden ook vanuit een ander ooghoek bekijken.

3. Kijk uit met de zon als je naar het strand gaat
De zomermaanden in Nederland zijn heel anders dan in Thailand. Ondanks goeie zomer dagen hebben wij vaak een warme, klamme zomer met veel bewolking. Je wilt juist naar Thailand om van dat lekkere weer te genieten. Check daarom van te voren goed of het weer er goed is in de periode dat je wilt gaan om je vakantie niet te verpesten. Als je minder flexibel bent in dagen kun je altijd voor stranden kiezen zoals, Koh Samui.

 4. Zonsondergang
Vergeet niet om een zonsondergang te bekijken vanaf één van de panoramische ramen, dit is onder andere mogelijk in hotels in downtown. Een indrukkenwekkend uitzicht, ideaal voor een romantische vakantie samen met je echtgenoot/echtgenote.

5. Ziektekosten
Hoewel Thailand goede ziekenhuizen heeft, is het toch altijd goed een goede ziektekostenverzekering af te sluiten in de reisverzekering.

Hoe dan ook, Thailand is een veilig land en Thaise zijn er vriendelijk en zij houden echt van hun toeristen, zolang je hun gewoonten accepteert. Ben jij weleens in Thailand geweest? Waarom ga je niet en ervaar het land zelf