Aantrekkelijke Spaanse dorpjes

We moeten rennen voor het werk, om naar de supermarkt te gaan, voor afspraken, altijd leven we gehaast en uiteindelijk eindigen we gestresst. Het gestress zorgt ervoor dat we vergeten te genieten van de rust in de wereld, deze rust brengen dorpjes.

Een plattelandshuisje in een dorpje in de bergen of een appartement op loopafstand van het strand… Om verder te gaan op de dorpjes, wat zijn de favoriete kleine dorpjes in Spanje.

Een van de beste opties is, Albarracín in Teruel. Dit kleine dorpje is een nationaal monument sinds juni 1961. Komt het door haar nauwe en rotsachtige straatjes, haar kasteel dat op een heuvel ligt of door de sfeer van het dorpje. Albarracñin is een perfecte bestemming om je even af te sluiten en te genieten van rust.

Een andere plek waar u even kunt ontsnappen van de dagelijkse sleur is in het dorp la Alberca, in Salamanca. Dit dorp een rechte basis van stenen van vakwerk uit Madera.

Een reis terug in de tijd, naar de middeleeuwen of de prehistorie. Er zijn veel schilderijen van dit tijdperk, ook is La Aberca omgeven door rotsen in haar valleien.

Nu gaan we een kijkje nemen in het zuiden, hier ligt het dorpje Ronda, in Andalucie. Deze kleine stad ligt in de provincie Málaga. De geschiedenis dorp was in het Neolitiche tijdperk, er bevinden nog een aantal vindplaatsen van deze tijd en er zijn grotten. Tussen een van deze grotten ligt de grot la Pileta, dit is een van de mooiste voorbeelden, een van de paleolitische schatten van Andalucie. Een reis waar je kunt genieten van een van de rijkdommen van dit antieke dorp.

Dan komen we aan bij Huesca, hier ligt het kleine dorpje Anciles. Dit dorp is omgeven door natuur en rust. Het dorp heeft verschillende mogelijkheden om te doen tijdens de vakantie. In de lente kun je genieten van haar sperziebonen of in de winter kun je hier heerlijk skieen en genieten van het prachtige sneeuw hier.

Dit zijn een aantal mogelijkheden om even te ontsnappen aan al het stress van de dagelijke sleur, een van de typisch Spaanse dorpjes waar je even kunt bij komen. Bekijk de dorpjes en kies een bestemming voor een heerlijk weekendje weg.