7 bezienswaardigheden in Hawai

Hawái – in Engels Hawaii – is een van de meest recente plaatsen in de Verenigde Staten sinds de bevestiging in 1959. Het is gevormd door een groep eilandbewoners in het Noorden van Polynesie. Het is een zeer opvallende bestemming door haar prachtige natuurlijke landschap en haar mogelijkheid voor de rust en om te relaxen, met prachtige stranden en een warm klimaat voor vakantie. Maar er zijn meerdere schoonheden in Hawai die nog niet bekend zijn.

Big Island is een van de grootste eilanden van Hawai, van origen een Vulkaneneiland, de vulkaan begint elke dag meer te werken, het blijft met 17 hectaren per jaar groeien. De vulkaan Likauea, is meer dan 30 jaar actief.

De vulkaan Kilauea

De vulkaan Kilauea

Aan de andere kant, de vulkaan Maunsa Loa is de grootste van de wereld en bevindt zich op hetzelfde eiland. De lava dat vastgeplakt zit aan de rotsen van de vulkaan, vormt de grond van de vulkaan. Deze grond wordt gebruikt door de NASA, hier kunnen astronauten oefenen voor hun vluchten naar de maan.

De stranden van Hawai zijn een paradijs voor surfers en voor andere liefhebbers van watersport. Op De golfen bereiken van zo een 9 meter, gigantische golfen, hierdoor is dit de beste plek ter wereld om te surfen, als je dit aandurft.

Hawaii heeft een tropische zee dat beschermd is, waar meer dan 350 soorten haaien in leven, 30 hiervan kunnen gevaarlijk zijn voor mensen. Hoewel de dieren de mensen niet zullen aanvallen maar, het is beter om dit te voorkomen door niet te gaan zwemmen of surfen in de avond. Wanneer de avond valt gaan de haaien jagen. Een ander merkwaardig dier dat hier te vinden is, is de steenvis. Dit is een giftige vissoort, wat je al vanaf 20 meter kan zien aankomen. Het lijkt op een stuk rots waardoor je erop kan gaan staan zonder dit te weten. Het kan je ziek maken maar je kan er niet van doodgaan. Kijk uit waar je opstaat.

Het strand Papakolea

Het strand Papakolea

De stranden in Hawaii verschillen, ze kunnen geel, rood of groen zijn. Een van de verassendste stranden is het strand, Papakolea, dit is zonder twijfel een van de uniekste stranden ter wereld door haar merkwaardige groene zand en haar vormen.

Een van de bekendste atributen uit Hawaii zijn haar bloemenkettingen, de lokale geven deze kettingen aan haar bezoekers of ze laten ze achter op het strand. Neem ze niet zomaar aan zonder te bestuderen wat je moet doen. Je moet Aloha zeggen en de ketting omdoen.

Hawaii is een de enige bestemmingen ter wereld waar men in blijdschap leeft met de rust die de inwoners van het eiland hebben. Hoewel Obesitas een probleem is op dit eiland toch wordt men gemiddeld 80 jaar.