10 essentiele monumenten van Parijs

Als u besluit om Parijs te bezoeken is dit artikel voor u weggelegd. Wij zullen 10 prachtige monumenten noemen die u moet bezoeken in de stad van de liefde!

Ten eerste is er het Louvre museum. Het is een van de grootste musea ter wereld en herbergt de mooiste collecties van kunst en antiek. Het herbergt ongeveer 350.000 stukken. Het is gebouwd door Felipe Augusto en werd later tot een museum getoverd door Napoleum. In het Louvre vindt u stukken zoals La Venus de Nilo en de Mona Lisa.

Een andere prachtige plek is het Musee d´Orsay. Het is een voormalige spoorlijn die is uitgegroeid tot een van de beroemste musea ter wereld. Het is bekend door de brede scala van mooie werken. Dit is al een bezoek waard naar Parijs.

Een andere monument dat imago geeft aan de stad is de Eiffeltoren. Het is gebouwd in 1889 door Gustave Eiffel. Jarenlang was het het hoogste gebouw in de wereld tot de Empire State Building in New York werd gebouwd in 1931. De Eiffeltoren wordt jaarlijks bezocht door ongeveer 6 miljoen mensen die opstijgen naar de top en een prachtg uitzicht geeft over de stad.

Als u van musea houdt kunt u het George Pompidou centrum niet overslaan. Een voorbeeld van de moderne architectuur. Het is ontworpen door Renzo Piano en Richard Rogers. Het gebouw heeft prachtige kleuren en werd gebouwd in 1977. Binnen vindt u uitstekende collecties van het nationale museum voor moderne kunst.

Als u een aantal mooie foto´s wilt maken is Sacre Couer de ideale plek. Het is aan de top van Montmatre. Bezoekers komen vaak bij zonsondergang en op dat moment kunt u spectaculaire foto´s maken. Met name de basiliek werd gebouwd ter nagedachtenis van de 58.000 Franse-Soldaten die werden vermoord in de Frans-Pruisische oorlog.

Bezoek ook de Pantheon museum waar u de meest belangrijke mannen van Frankrijk kunt zien zoals Voltaire en Victor Hugo. Dit gebouw was bedoeld om te lijken op de Pantheon in Rome, maar lijkt meer op de kathedraal van Sant Pablo in London,

Een kerk die u moet bezoeken is Saint-Chapelle is een meesterwerk van Gotische kunst. Het is gebouwd door Louis IX om heilige relikwieen te bewaken. Het wordt beschouwd als de mooiste kerk van Parijs door de 15 ramen van 15 meter dat het plafond bereiken.

Een plek die u zeker niet wilt is de Arc de Triomphe. Dit werd in opdracht van Napoleon gebouwd aan het uiteinde van de Champs Elysees om zijn overwinningen te herdenken. Dit monument is een belangrijk aandachtspunt voor sportevenementen in de stad. De tour de France eindigt hier.

Zo is er ook het Hotel del Invalides, het hotel van de Invalides. Het gebwoud verwijst naar de gehandicapten veteranen van de late 17e eeuw. Koning Lodewijk XIV bouwde het gebouw tussen 1671 en 1678 en biedt tegenwoordig onderdak aan gepensioneerde soldaten. Er zijn ook kantoren, militaire kantoren, het Legermuseum en kleine militaire musea.

Ten slotte is er het Notre Dame kathedraal. Het heeft 170 jaar gekost om het gebouw te bouwen. Het gebouw is architectueel prachtig.

Aarzel niet en bezoek de fascinerende bezienswaardigheden, verlichtingen  en tuinen!